header image

PREDSJEDNIK I ČLANOVI UPRAVNOG ODBORA

 

 

Model Girl 2

Ninoslav Verber (Sarajevo),
predsjednik MAF-a i
umjetnički direktor SVEM-a


Violinist i profesor violine, predsjednik Fondacije muzičkih umjetnosti. Svoju uspješnu umjetničku karijeru violiniste u Simfonijskom orkestru Radiotelevizije Sarajevo, Orkestru Opere i baleta Narodnog pozorišta i Sarajevskoj filharmoniji.
Ninoslav Verber je u zrelijoj fazi dopunio menadžment vještinama koje su posebno došle do izražaja na poziciji direktora Sarajevske filharmonije. Bilo je to vrijeme uspona i značajnih dometa muzičke umjetnosti u Sarajevu.
Šest godina je bio direktor Muzičke produkcije BHRT-a. Već dvadeset godina je umjetnički koordinator Manager koncerta, jednog od najznačajnijih umjetničkih događaja u Ljubljani. Zahvalan klasičnoj muzici za sve što mu je pružila, Ninoslav Verber se odlučio potpuno posvetiti razvoju muzičkih umjetnosti u BiH, kao predsjednik MAF.

Model Girl 2

Josip Muselimović (Mostar),
predsjednik Upravnog odbora


Odvjetnik, pisac, humanista, kulturni djelatnik.
Gospodin Muselimović je izgradio uspješnu karijeru kao odvjetnik i dobio je niz priznanja za životno djelo; od Odvjetničke komore BiH, Hrvatske odvjetničke komore, Srbijanske odvjetničke komore, Odvjetničke komore Vojvodine, Odvjetničke komore Crne Gore i odvjetničke komore Makedonije. Dobitnik je Zlatne plakete s medaljom Dr Ivo Politeo, Zlatne plakete Matice Hrvatske, Medalje predsjednika Republike Hrvatske - Reda Danice Hrvatske s licem Marka Marulića i Zlatne plakete Linus Pauling (Međunarodna humanistička udruga). Gospodin Muselimović je, također, predsjednik Matice Hrvatska Mostar, član Udruženja pisaca BiH, član PEN BiH, predsjednik Udruženja za društveni rad i humanizam Međunarodne humanističke udruge.

Model Girl 3

Milorad Kenjalović

(Banja Luka)

 

Muzičku akadamiju zavrsio u Sarajevu, magistrirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, doktorirao na Akademiji umetnosti u Novom Sada.
Bio je zaposlen u Operi narodnog pozorišta u Sarajevu, Radio-televiziji Sarajevo, Radio Banjaluci, Radio-televiziji Republike Srpske i Pedagoškoj akademiji u Banjaluci. Sa nekoliko istomišljenika tvorac je, osnovič i osam godina dekan Akademije umjestonosti u Banjaluci, osnivač Muzikološkog društva Republike Srpske i manifestacije "Dani Vlade S. Miloševića". U zvanje redovnog profesora sada predaje na Akademiji umjetnosti i Filozofskom fakultetu Univerzitete u Banjaluci, a kao gostujući profesor i na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Autor je velikog broja radio i televiziskih emisija iz domena muzičkog folklora kao i niza stručnih i naučnih radova iz oblasti etnomuzikologije. Za četiri etnološka filma, gdje se javlja kao autor scenarija, dobio je i nagrade Devetog međunarodnog festivala etnološkog filma, u Beogradu 2000. godine, "za najbolji etnomuzikološki serijal i najbolju rekonstrukcije narodnog običaja". Doprinos prof. dr Milorada Kenjalovića muzičkoj umjetnosti i kulturi uopšte, te unapređenju visokog obrazovanja u istoj oblasti ogleda se i u velikom broju značajnih projekata iz različitih područja

Model Girl 2

Irfan Kamenjašević

(Sarajevo)


Rođen u Maoči - Brčko. Srednju muzičku školu i Muzičku akademiju je završio u Sarajevu na Teoretsko - pedagoškom  odsjeku. Udaraljke je učio kod prof. Božidara Nikolića. Od 1975 godine je zaposlen u orkestru Opere  Narodnog pozorišta u Sarajevu. Od 1976 je član Sarajevske filharmonije i Orkestra Radio televizije Sarajevo. 1981 godine je izabran za solistu Timpanistu u orkestru Sarajevske Opere. Učestvovao kao solista na Tribini muzičkog stvaralaštva BiH 1985, na Tribini muzičkog stvaralaštva kompozitora Jugoslavije Opatija 1985, 1986,1987.
Od 1992 – 1997 boravi u Bremenu, gdje surađuje sa mnogim orkestrima (Kammerphilhamonie Bremen, Bach orchester, Percussionansambl – Bremen, Musica Viva Bremen. 
U današnje vrijeme gostuje kao solista u gradovima: Zadru, Zagrebu, Beogradu, Skoplju, Podgorici, Winterthur – Švicarska, u orkestru HNK Split, HNK Rijeka, Artemus Fundacion Madrid i Teatro Verdi Trst.
Učestvovao kao koautor muzike i solista timpanista u baletnoj predstavi Off - Off, sa baletom Narodnog pozorišta Sarajevo.