header image

PREDSJEDNIK I ČLANOVI UPRAVNOG ODBORA

 

 

Model Girl 2

Ninoslav Verber (Sarajevo),
predsjednik MAF-a i
umjetnički direktor SVEM-a


Violinist i profesor violine, predsjednik Fondacije muzičkih umjetnosti. Svoju uspješnu umjetničku karijeru violiniste u Simfonijskom orkestru Radiotelevizije Sarajevo, Orkestru Opere i baleta Narodnog pozorišta i Sarajevskoj filharmoniji.
Ninoslav Verber je u zrelijoj fazi dopunio menadžment vještinama koje su posebno došle do izražaja na poziciji direktora Sarajevske filharmonije. Bilo je to vrijeme uspona i značajnih dometa muzičke umjetnosti u Sarajevu.
Šest godina je bio direktor Muzičke produkcije BHRT-a. Već dvadeset godina je umjetnički koordinator Manager koncerta, jednog od najznačajnijih umjetničkih događaja u Ljubljani. Zahvalan klasičnoj muzici za sve što mu je pružila, Ninoslav Verber se odlučio potpuno posvetiti razvoju muzičkih umjetnosti u BiH, kao predsjednik MAF.

Model Girl 2

Josip Muselimović (Mostar),
predsjednik Upravnog odbora


Odvjetnik, pisac, humanista, kulturni djelatnik.
Gospodin Muselimović je izgradio uspješnu karijeru kao odvjetnik i dobio je niz priznanja za životno djelo; od Odvjetničke komore BiH, Hrvatske odvjetničke komore, Srbijanske odvjetničke komore, Odvjetničke komore Vojvodine, Odvjetničke komore Crne Gore i odvjetničke komore Makedonije. Dobitnik je Zlatne plakete s medaljom Dr Ivo Politeo, Zlatne plakete Matice Hrvatske, Medalje predsjednika Republike Hrvatske - Reda Danice Hrvatske s licem Marka Marulića i Zlatne plakete Linus Pauling (Međunarodna humanistička udruga). Gospodin Muselimović je, također, predsjednik Matice Hrvatska Mostar, član Udruženja pisaca BiH, član PEN BiH, predsjednik Udruženja za društveni rad i humanizam Međunarodne humanističke udruge.

Model Girl 3

Milorad Kenjalović

(Banja Luka)

 

Muzičku akadamiju zavrsio u Sarajevu, magistrirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, doktorirao na Akademiji umetnosti u Novom Sada.
Bio je zaposlen u Operi narodnog pozorišta u Sarajevu, Radio-televiziji Sarajevo, Radio Banjaluci, Radio-televiziji Republike Srpske i Pedagoškoj akademiji u Banjaluci. Sa nekoliko istomišljenika tvorac je, osnovič i osam godina dekan Akademije umjestonosti u Banjaluci, osnivač Muzikološkog društva Republike Srpske i manifestacije "Dani Vlade S. Miloševića". U zvanje redovnog profesora sada predaje na Akademiji umjetnosti i Filozofskom fakultetu Univerzitete u Banjaluci, a kao gostujući profesor i na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Autor je velikog broja radio i televiziskih emisija iz domena muzičkog folklora kao i niza stručnih i naučnih radova iz oblasti etnomuzikologije. Za četiri etnološka filma, gdje se javlja kao autor scenarija, dobio je i nagrade Devetog međunarodnog festivala etnološkog filma, u Beogradu 2000. godine, "za najbolji etnomuzikološki serijal i najbolju rekonstrukcije narodnog običaja". Doprinos prof. dr Milorada Kenjalovića muzičkoj umjetnosti i kulturi uopšte, te unapređenju visokog obrazovanja u istoj oblasti ogleda se i u velikom broju značajnih projekata iz različitih područja

Model Girl 2

Admir Đulančić

(Sarajevo)

 

Srednju muzičku školu i Muzičku akademiju završio je u Sarajevu na instrumentalnom odsjeku za trombon u klasi prof. Šerifa Rustenpašića. Njegov angažman u Plesnom orkestru Muzičke produkcije RTV Sarajevo započinje 1989. godine, nakon čega ubrzo počinje raditi i u orkestru Opere Narodnog pozorišta u Sarajevu sve do 1992. godine. U istom periodu djeluje kao stalni član i gitarista sarajevske grupe “Cod”. Od 1993. godine nastupao je i kao član Sarajevske filharmonije, a u istom periodu bio je angažovan i u orkestru Oružanih snaga BiH. Od 2002. godine djeluje kao muzički producent RTV-a, te učestvuje u produkciji mnoštva muzičkih emisija. Kao producent, aranžer, autor i izvođač učestvovao je u realizaciji više festivala i muzičkih manifestacija u Bosni i Hercegovini i izvan njenih granica uključujući Festival “Forte”, Festival “Lukavac”, Eurosong (u četiri navrata kao producent i član delegacije), Mali šlager, Festival Ilidža 2012. i 2013. godine (kao šef projekta BHRT tima i umjetnički direktor Festivala). Od 2012. godine djeluje pri Muzičkoj akademiji u Sarajevu kao saradnik na izbornom predmetu Elektroakustička muzika. Od 2013. član je i Nadzornog odbora Udruženja za zaštitu prava proizvođača fonograma “Fonogram”. Dobitnik je više priznanja, a u okviru rada u muzičkoj produkciji usavršavao se pri RTV Slovenija.