BIOGRAFIJA

Model Girl

ANTONIO SERRANO

Španski je viruoz na usnoj harmonici koji je svoje muzičko obrazovanje stekao radom sa čuvenim Larryjem Adlerom. Njegove impresivne tehničke sposobnosti na hromatskoj usnoj harmonici omogućile su mu istraživanje različitih stilova u muzici, od klasične muzike i jazza do tanga i flamenka. Pažnju šire javnosti stekao je kao trinaestogodišnjak koncertom u Parizu u duetu sa Larryjem Adlerom, s kojim je od tada zabilježio mnogobrojne nastupe. Istraživanje različitih muzičkih stilova u Španiji donijelo mu je titulu jednog od najvažnijih improvizatora svoje generacije, a njegova umjetnička svestranost zabilježena je na više nosača zvuka. Sve veća popularnost omogućila mu je saradnju i sa jednim od najznačajnijih španskih muzičara uopće, čuvenim flamenko gitaristom Paco de Luciom.
Tokom svoje doasadašnje karijere uspješno je sarađivao i sa umjetnicima kao što su: Toots Thielemans, Wynton Marsalis, Jerry Gonzalez, Chano Dominguez, Lou Bennett, Jorge Pardo, Vicente Amigo, Tomatito, Armando Manzanero, Luis Salinas, Javier Colina i dr. Nastupao je sa simfonijskim orkestrima u Venezueli (Simón Bolivar), Belgiji, Njemačkoj i Turskoj, izvodeći koncerte za usnu harmoniku iz pera H. Villa-Lobosa, Malcolm Arnolda, te aranžmane Enescua, Gershwina, Piazzolle i mnogih drugih. Kao studijski muzičari, Antonio Serrano imao je priliku sarađivati i sa nekim od najznačajnijih pop i rock muzičara u Španiji, kao i snimati muziku za filmove Pedra Almodovara. Njegova diskografska zbirka broji čak 11 vlastitih nosača zvuka.

CONSTANZA LECHNER

 

Prvi kontakt sa klavirom ostvaruje već kao dvogodišnjakinja uz svoju majku, muzičku pedagoginju Lolitu Lechner. Svoj studij klasičnog klavira završila je na San Lorenzo del Escorial Conservatorium, paralelno pohađajući studije čembala, stare muzike, modernog klavira i jazza na Escuela de Musica Creativa u Madridu. Ovakav svestrani pristup muzici omogućio joj je nastupe sa različitim simfonijskim orkestrima kao što su Orquesta Filarmònica de España, Orquesta Sinfònica de Cordoba, Orquesta Sinfònica de Murcia i drugi, kao i kamerno muziciranje, te snimanja uz umjetnike poput Fernanda Egozcua, Are Malikian, Javiera Ruibal, Pabla Carbonella ili Javiera Krahe. Nastupala je u Francuskoj, Grčkoj, Jordanu, Švicarskoj, SAD-u, Kanadi (Montreal Jazz Festival), Turskoj, Kipru, Bahreinu, Omanu i Njemačkoj. Sarađivala je i sa skupinom Ibèrica de Danza, a kao pijanistica redovno  prati i Nacionalni balet Španije. Svoj nosač zvuk INFANCIA snimila je 2015. godine s ciljem da muziku velikih kompozitora klasične muzike približi djeci. Album je prepoznat od strane stručne javnosti, kako kroz individualne reakcije pedagoga, tako i kroz muzički magazin Scherzo. Njeni predstojeći projekti uključuju snimanje nosača zvuka sa Antonion Serranom, te nastupe u različitim koncertnim dvoranama kao što su: Teatros del Canal, Fundaciòn Juan March, Teatro de la Zarzuela i Teatro Real u Madrid.