header image

PREDSJEDNIK I ČLANOVI UPRAVNOG ODBORA

 

 

Model Girl 2

Ninoslav Verber (Sarajevo),
predsjednik MAF-a i
umjetnički direktor SVEM-a


Violinist i profesor violine, predsjednik Fondacije muzičkih umjetnosti. Svoju uspješnu umjetničku karijeru violiniste u Simfonijskom orkestru Radiotelevizije Sarajevo, Orkestru Opere i baleta Narodnog pozorišta i Sarajevskoj filharmoniji.
Ninoslav Verber je u zrelijoj fazi dopunio menadžment vještinama koje su posebno došle do izražaja na poziciji direktora Sarajevske filharmonije. Bilo je to vrijeme uspona i značajnih dometa muzičke umjetnosti u Sarajevu.
Šest godina je bio direktor Muzičke produkcije BHRT-a. Već dvadeset godina je umjetnički koordinator Manager koncerta, jednog od najznačajnijih umjetničkih događaja u Ljubljani. Zahvalan klasičnoj muzici za sve što mu je pružila, Ninoslav Verber se odlučio potpuno posvetiti razvoju muzičkih umjetnosti u BiH, kao predsjednik MAF.

Model Girl 2

Nenad Maglajlić (Sarajevo),
predsjednik Upravnog odbora


Rođen 21.02.1952. godine u Zagrebu. Završava Osnovnu školu Veselin Masleša, Drugu gimnaziju Ognjen Prica i Pravni fakultet u Sarajevu. Diplomira 1976 godine. Od 1976 do 1978 radi kao pripravnik na Okružnom sudu u Sarajevu, a 1978 godine izabran je za sudiju Općinskog suda u Sarajevu. Od 1988. godine radi kao sudija Republičkog suda za prekršaje. 1998 godine upisuje se u Advokatsku komoru Kantona Sarajevo. Nagrade: Medalja Olimpijskog komiteta Nagrada za novinarstvo '' Inserso 94 '' ( Španija ) U slobodno vrijeme piše satirične kolumne i kratke priče.

Model Girl 3

Milorad Kenjalović

(Banja Luka)

 

Muzičku akadamiju zavrsio u Sarajevu, magistrirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, doktorirao na Akademiji umetnosti u Novom Sada.
Bio je zaposlen u Operi narodnog pozorišta u Sarajevu, Radio-televiziji Sarajevo, Radio Banjaluci, Radio-televiziji Republike Srpske i Pedagoškoj akademiji u Banjaluci. Sa nekoliko istomišljenika tvorac je, osnovič i osam godina dekan Akademije umjestonosti u Banjaluci, osnivač Muzikološkog društva Republike Srpske i manifestacije "Dani Vlade S. Miloševića". U zvanje redovnog profesora sada predaje na Akademiji umjetnosti i Filozofskom fakultetu Univerzitete u Banjaluci, a kao gostujući profesor i na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Autor je velikog broja radio i televiziskih emisija iz domena muzičkog folklora kao i niza stručnih i naučnih radova iz oblasti etnomuzikologije. Za četiri etnološka filma, gdje se javlja kao autor scenarija, dobio je i nagrade Devetog međunarodnog festivala etnološkog filma, u Beogradu 2000. godine, "za najbolji etnomuzikološki serijal i najbolju rekonstrukcije narodnog običaja". Doprinos prof. dr Milorada Kenjalovića muzičkoj umjetnosti i kulturi uopšte, te unapređenju visokog obrazovanja u istoj oblasti ogleda se i u velikom broju značajnih projekata iz različitih područja

Model Girl 2

Admir Đulančić

(Sarajevo)

 

Srednju muzičku školu i Muzičku akademiju završio je u Sarajevu na instrumentalnom odsjeku za trombon u klasi prof. Šerifa Rustenpašića. Njegov angažman u Plesnom orkestru Muzičke produkcije RTV Sarajevo započinje 1989. godine, nakon čega ubrzo počinje raditi i u orkestru Opere Narodnog pozorišta u Sarajevu sve do 1992. godine. U istom periodu djeluje kao stalni član i gitarista sarajevske grupe “Cod”. Od 1993. godine nastupao je i kao član Sarajevske filharmonije, a u istom periodu bio je angažovan i u orkestru Oružanih snaga BiH. Od 2002. godine djeluje kao muzički producent RTV-a, te učestvuje u produkciji mnoštva muzičkih emisija. Kao producent, aranžer, autor i izvođač učestvovao je u realizaciji više festivala i muzičkih manifestacija u Bosni i Hercegovini i izvan njenih granica uključujući Festival “Forte”, Festival “Lukavac”, Eurosong (u četiri navrata kao producent i član delegacije), Mali šlager, Festival Ilidža 2012. i 2013. godine (kao šef projekta BHRT tima i umjetnički direktor Festivala). Od 2012. godine djeluje pri Muzičkoj akademiji u Sarajevu kao saradnik na izbornom predmetu Elektroakustička muzika. Od 2013. član je i Nadzornog odbora Udruženja za zaštitu prava proizvođača fonograma “Fonogram”. Dobitnik je više priznanja, a u okviru rada u muzičkoj produkciji usavršavao se pri RTV Slovenija.